«Proft, pedagogisk og gjennomtenkt»

5 min

Sarah og den tre år gamle datteren Lovisa har oppdaget en ny måte å lære på. Takket være den nye tjenesten er det slutt på kjedelige spill og apper.

For Sarah er det viktig med en grunnleggende forståelse for tall, og derfor vil hun gi datteren de beste forutsetningene ved å introdusere matematikk i ung alder.

– Vi har testet flere ulike læringsspill, men dette er uten tvil det som føles mest proft, forteller hun.

Albert Junior er en digital mattetjeneste som ble utviklet for å skape nysgjerrighet og lære bort matematikk på en engasjerende og pedagogisk måte. I appen låser barnet opp nivåer, utfordres av gradvis vanskeligere øvelser og belønnes med positive tilbakemeldinger.

– Fordi det er oppbygd som et spill, kan jeg selge det inn til Lovisa som at vi leker. Hun opplever det jo ikke som at hun jobber i det hele tatt.

Kvalitetstid foran skjermen

I det siste er det blitt mye hjemmetid for familien. Da passer en matteapp utmerket som sysselsetting, synes Sarah. Med Albert får datteren noe verdifullt ut av tiden foran skjermen.

– Albert gir jo Lovisa positiv skjermtid på nettbrettet, i stedet for bare meningsløs rulling.

Alle barn mellom 3 og 9 år kan bruke tjenesten, med utgangspunkt i sitt eget kunnskapsnivå eller klassetrinn. Siden Albert Junior er en app for mobil og nettbrett, er tjenesten lett tilgjengelig og gjør det mulig å gjøre oppgaver hvor som helst, når som helst.

Legger et grunnlag for fremtiden

Å la barnet får kjennskap til matematikk på et tidlig stadium har flere fordeler. Det hjelper barnet å utvikle logisk tankegang og evnen til å løse problemer. Dessuten reduserer det risikoen for matteangst, noe som mange opplever senere i skolegangen.

– Å kunne skape en interesse for tall allerede i ung alder synes jeg bare gir positive effekter, samtykker Sarah.

– Noe jeg syntes var flott, var da Lovisa kom hjem fra barnehagen og fant området med de ulike figurene i appen. Plutselig hadde hun gjort to nivåer, for hun kjente igjen figurene fra barnehagen. Hun omsatte kunnskapen og gjorde nytte av den i Albert – det ga henne en utrolig suksessfølelse!

Kom i gang allerede i dag!