«Jeg vil at de skal synes at matte er gøy»

3 min

Rikard er en av mange foreldre som synes det er vanskelig å få til barnets mattelekser hjemme. Men nå har han funnet en metode som virker, både for yngstedatteren Lycke og eldstedatteren Stella.

– Det har vært litt snakk på skolen om digitale hjelpemidler, og jeg har tenkt at det burde jo finnes noen gode tjenester som de kan bruke til å øve på matte hjemme, sier Rikard.

Han valgte å prøve vår digitale mattetjeneste, og allerede etter to uker merket han forskjell, spesielt hos seksåringen Lycke.

– Til tross for at vi ikke har brukt Albert så lenge, synes jeg at det allerede er skjedd en forbedring. Før kunne ikke Lycke noe særlig mer enn å regne med tall opp til ti, men nå har hun for eksempel begynt å regne med titall.

Spillinspirert opplevelse

Albert Junior er en morsom og lærerik mattetjeneste for barn mellom 3 og 9 år. Gjennom pedagogiske øvelser og engasjerende spillelementer vekker tjenesten nysgjerrigheten og hjelper barn å utvikle matematikkunnskapene sine.

– Det beste med Albert Junior er utformingen av appen, at alt er så rolig og fint. Appen er også oversiktlig og barnetilpasset.

Familien bruker Albert Junior til å skape positiv skjermtid hjemme. Det finnes mange spill som alltid lokker og tiltrekker seg oppmerksomhet. Men med mattetjenesten kan Rikard være sikker på at tiden foran skjermen blir lærerik, samtidig som barna opplever det som et spill.

– Lycke synes det er morsomt å samle diamanter som faller ned; det blir som en belønning for henne.

Verdifull læring

Hittil har barna til Rikard hatt en nøytral innstilling til matte, men han er likevel bekymret for at de får negative følelser overfor faget senere. Derfor vil han sørge for å skape morsom læring sammen med barna i ung alder.

– Et tips til andre foreldre er å sitte sammen med barna når de regner. Da kan dere sammen resonnere rundt oppgaven, og du kan hjelpe til når det trengs. Det er jo hyggelig for foreldre også, så jeg synes absolutt at man bør prøve å ta seg den tiden.

Kom i gang allerede i dag!