Ekspertene våre kom på besøk

5 min

Som forelder kjenner du deg sikkert igjen i følelsen når barnet endelig har ferie, mens du ikke har muligheten til å ta fri selv. Det var noe vi i Albert utnyttet i høstferien, da 15 av våre kollegers barn inntok hovedkontoret vårt i Göteborg til en kreativ dag sammen, der vi blandet nytte med moro. Director of Product Design Weiwei Cao Persson i Albert forteller om hvordan hun fikk ideen til denne dagen og hva resultatet ble:

Ideen oppstod mot slutten av sommeren, da en kollega tok med seg barna sine på kontoret. Barna, som elsket å tegne, hjalp til med å skape utseendet til det lekne kjæledyret i appen, nemlig Mochi. I høstferien, og med mandagen som planleggingsdag i Göteborg, var vi glade for å kunne invitere våre ansattes barn til en dag sammen med oss. Her kunne de bidra med fantasien sin for å utforme flaggskipproduktet vårt: Albert Junior.

Hva var formålet med dagen?
Vi i Albert er fast bestemt på å lage apper for barn, men innser at vi ikke er sluttbrukerne. Vi vil gjøre alle aktivitetene i appen interessante og tiltalende for barn, så vi kan vekke lysten til å lære hos dem. Som voksne er utfordringen å forstå barnas verden – tankene og interessene deres og aktuelle trender. For å overvinne denne utfordringen og sikre at produktet virkelig er morsomt og engasjerende tok vi et avgjørende skritt. Vi vil «samskape med barn» i produktutviklingen.

Fortell mer om workshopen!  Hva var høydepunktet den dagen?
Dagen bestod av forskjellige aktiviteter som kreative workshoper, brukertester, blant annet med våre nye, spennende spillprototyper, og mange andre morsomme aktiviteter. Det beste øyeblikket var dansestunden, der både barn og voksne danset sammen til Bikko-dansen. Det var absolutt et høydepunkt!

Hva syntes barna om dagen?
Vi er glade for å kunne fortelle at alle barna hadde det kjempegøy denne opplevelsesrike dagen! Det varmet våre hjerter å høre at mange av dem gleder seg til å komme tilbake til kontoret vårt, og noen sa til og med at «når jeg blir voksen, skal jeg jobbe på Albert!»

Hva syntes foreldrene om dagen?
Mange av kollegaene våre er foreldre, og fleksibiliteten til å kunne ta med barna på jobben på planleggingsdager er fantastisk. Det letter sjongleringen mellom jobb og familieansvar, reduserer stress og gjør det mulig å få gjort arbeidet.

Fikk dere det resultatet der håpet på fra dagen?
Barna tilførte massevis av livfull energi til kontoret, og i den kreative workshopen samlet vi inn innsiktsfulle tanker fra barna. Designerne av brukergrensesnittene våre observerte og noterte flittig under brukertestene, som ga verdifull forståelse for barnas aktivitetsmønster. Dette hjelper i sin tur designerne med å forbedre samhandlingsdesignen. Tester av prototypene våre med barn har alltid vært fremhevet som et svært viktig trinn i utviklingsprosessen vår. Det gjør at vi kan validere designteoriene våre om morsomme spillaktiviteter tidlig og få rask tilbakemelding fra brukerne våre.

Kommer dere til å ha en lignende aktivitet igjen?
Ja, absolutt! Å involvere barn i arbeidet og utviklingsprosessen vår har alltid vært førsteprioritet når vi utformer appene. Det er nøkkelen til å sikre at det vi lager, ikke bare er relevant for brukerne, men også underholdende.

Kom i gang allerede i dag!