«De blir motivert til å fortsette å lære»

3 min

Matematikk behøver ikke å føles vanskelig eller kjedelig. Med riktige metoder og oppmuntring kan du sørge for at barnet ditt får et positivt syn på faget og motivasjon til å lære mer.

Saras barn, Arian på 7 og Amina på 5, har prøvd mattehjelp i en måned, og hun merker allerede forskjellen hos barna.

– Amina har lært mye på denne korte tiden. Hun er blitt bedre på for eksempel klokken, pluss og minus. Der har matteappen virkelig hjulpet oss fremover.

Dessuten har barna lært seg å samarbeide. Storebror Arian hjelper gjerne til når det er noe som Amina ikke forstår og blir ordentlig stolt når han lykkes i å forklare det for lillesøsteren sin.

Positiv skjermtid som utgjør en forskjell

Albert Junior er et digitalt spill som gjør at matten føles både morsommere og enklere for barn å lære seg. Barna til Sara tar ofte selv initiativ til å gjøre matteoppgaver og utbryter gjerne: «Nå skal jeg spille Albert!»

– I et samfunn som digitaliseres vil jo barna helst sitte med telefonen eller nettbrettet. Det kjennes godt at de også lærer noe når de sitter foran skjermen nå. Jeg synes det er en morsom måte for barna å lære på.

Matematikk i hverdagen

Sara pleier også å sørge for å få matte inn i hverdagen og tipser andre foreldre om å gjøre det samme. Det er en fin måte å ha det gøy med matten på og vise barna hvordan de får bruk for det de lærer i appen.

– Du kan for eksempel passe på å regne når du lager mellommåltid. Hvis du skjærer opp eplebiter, kan du spørre barnet: «Hvor mange biter har du nå?» og «Hvis du spiser opp én, hvor mange har du da?»

Tilpasset for barn i alle aldre

Albert Junior er tilpasset for barn i aldrene 3–9 år og gjør det mulig å lære matematikk på en spillinspirert måte.

– Et stort pluss er at innholdet følger læreplanen. Det føles trygt med en app der jeg vet at de lærer noe!

Snart lanseres tjenesten også for barn i aldrene 10–16 år. De vil kunne sette opp personlige mål og få tilgang til animerte leksjoner som gjør matematikken enklere å lære. Hold utkikk!

Kom i gang allerede i dag!